Home Cultura Oliva prepara la Setmana Santa adaptada a la situació sanitària.

Oliva prepara la Setmana Santa adaptada a la situació sanitària.

Por Redacción / Oliva
Oliva prepara la Setmana Santa adaptada a la situació sanitària.

Yolanda Navarro, regidora de Festes, ha comunicat que la Setmana Santa es viurà a Oliva amb actes litúrgics, però sempre complint les mesures de seguretat

El programa recull els tradicionals actes litúrgics, però adaptats a les circumstàncies sanitàries actuals

La regidoria de Festes i la Junta Central de Germandats han presentat la programació de la Setmana Santa d’Oliva. La festivitat es viurà a la ciutat d’Oliva però complint les mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries.

La regidora de Festes, Yolanda Navarro ha comunicat que la Setmana Santa es viurà a Oliva amb actes litúrgics però sempre complint les mesures de seguretat. “Des de la regidoria de Festes i la Setmana Santa d’Oliva s’han programat actes privats a les esglésies que seran retransmesos en directe a través de Comarcal TV i xarxes socials, per tal que tots els veïns i veïnes puguen gaudir de Setmana Santa” ha assegurat Yolanda Navarro.

Yolanda Navarro ha afirmat que la Setmana Santa d’Oliva és una de les festivitats més arrelades a la ciutat, tant per la massiva participació com per la tradició i història d’aquesta. “Per tal de continuar amb la crònica, enguany tant la Junta de Germandats i l’Ajuntament d’Oliva ens hem adaptat a les circumstàncies i viurem una gran festa amb responsabilitat i tradició” ha afirmat la regidora de Festes.

El president de la Junta Central de les Germandats, Toni Alcaraz, ha volgut convidar a tot el poble a participar dels actes que s’han programat per a aquesta Setmana Santa 2021, atenent sempre a les restriccions sanitàries vigents.

A més, Alcaraz ha assegurat que “és de justícia agrair la tasca que, des de la Regidoria de Festes, encapçalada per Yolanda Navarro, s’ha fet per a fomentar i difondre aquestes celebracions tan arrelades al cor de la nostra localitat. La nostra presència als mitjans de comunicació, tant en paper, com audiovisuals són fruit i mèrit d’una gestió conjunta entre Ajuntament i Junta Central. Allà on no puguem entrar per la falta d’aforament, esperem que puguen arribar les càmeres de televisió o les xarxes socials”.

A més, el president de la Junta Central de les Germandats ha afirmat que: “La Declaració d’Interés Turístic, que vivim vinculada a una vivència profunda i autèntica dels valors evangèlics, ens encoratgen a fer-nos presents, mitjançant tots els recursos al nostre abast, per a donar a conéixer què és i com se celebra la Setmana Santa olivera.

Gràcies, per descomptat, a totes les Germandats, presidents i presidentes, així com a les Juntes Directives i Padrines, per la seua disponibilitat I bon fer.

Ens ha tocat treballar de manera diferent i adaptant-nos cada dia a la realitat vigent. Tot un signe de resiliència i caràcter resolutiu”.

La programació de la Setmana Santa d’Oliva arrancà amb la presentació de les Padrines, el passat dissabte 27 de febrer, i el pregó de Mn. Priscilio Ruiz Picazo, el passat 13 de març.

Continua la festivitat de la Setmana Santa d’Oliva amb el divendres de Dolors, el pròxim 26 de març a les 19 h, que es podrà veure a través del Facebook de la Junta Central de Germandats. La Parròquia de Sant Roc acollirà la Santa Missa amb l’assistència de les Germandats de Ntra. Sra. de la Pietat i Ntra. Sra. dels Dolors. I seguidament, tindrà lloc el Viacrucis.

Des del 27 de març fins a l’11 d’abril, els veïns i veïnes d’Oliva podran gaudir al Museu Etnològic de l’exposició de les obres del Concurs de Dibuix Infantil Setmana Santa 2021 i Exposició XXV Aniversari Cartells de Setmana Santa.

El Diumenge de Rams se celebrarà el 28 de març a les 9.30 h en la Parròquia assignada a cada germandat. Tindrà lloc la benedicció de les Palmes i es comptarà amb l’assistència de les germandats corresponents, padrines i el poble. Tot seguit a les tres parròquies, serà la Missa de Diumenge de Rams. Es podrà veure a través del Facebook de la Junta Central de Germandats.

Comarcal TV, el 28 de març a les 18.30 h, retransmetrà a la Parròquia de Sant Francesc d’Assís, la Santa Missa amb assistència de la Germandat del Nostre Pare Jesús en el Prendiment. Tot seguit, tindrà lloc el Viacrucis.

El Dilluns Sant es celebrarà el pròxim 29 de març a les 20 h a la Parròquia de Santa Maria. Tindrà lloc la Santa Missa i comptarà amb l’assistència de les Germandats Ecce Homo i Sant Sepulcre. Seguidament, es realitzarà el Viacrucis.

Els veïns i veïnes podran gaudir d’aquest esdeveniment a través del Facebook de la Junta Central de Germandats.

El pròxim 30 de març, Dimarts Sant, s’ha organitzat a la Parròquia de Santa Maria, la Santa Missa amb l’assistència de la Germandat del Crist de l’Amor. Tot seguit, tindrà lloc el Viacrucis.

Es podrà veure a través del Facebook de la Junta Central de Germandats.

La parròquia Santa Maria albergarà la Santa Missa del Dimecres Sant. A les 20 h començarà i comptarà amb l’assistència de les Germandats de la Vera Creu i Jesús de la Passió. Per a concloure, tindrà lloc Viacrucis.

Els veïns i veïnes podran gaudir d’aquest esdeveniment a través del Facebook de la Junta Central de Germandats.

El Dijous Sant, 1 d’abril, a les 18 h, tindrà lloc a la Parròquia de Santa Maria, la Missa In Coena Domini. Seguidament, a les 18.30 h a la Capella de Ntra. Sra. del Rebollet, es procedirà a la Missa In Coena Domini, amb l’assistència de la Germandat Jesús Natzaré, i es podrà veure a través del Facebook de la Junta Central de Germandats.

A les 19 h, serà el torn de la Parròquia de Sant Roc i a les 19.30 h de les Parròquies de Santa Maria i Sant Francesc.

El Divendres Sant, 2 d’abril, a les 8 h tindrà lloc el Viacrucis i Sermó de la Muntanya (de la Germandat del Natzaré) a la Capella de Ntra. Sra. del Rebollet i es podrà seguir a través del Facebook de la Junta Central de Germandats.

A les 17 serà la celebració litúrgica de la Mort del Senyor, a la Parròquia de Sant Roc. I a les 19.30 h, serà el torn de les parròquies de Santa Maria i Sant Francesc.

I per finalitzar, a les 22 h, serà el Desclavament televisat per Comarcal TV.

El Dissabte Sant, 3 d’abril, a les tres parròquies se celebrarà la Vigília Pasqual. (Consultar l’hora a cada parròquia)

I la programació de la Setmana Santa d’Oliva conclourà amb el Diumenge de Resurrecció, el pròxim 4 d’abril. A les 8.30 h, les parròquies assignades realitzaran la Santa Missa amb l’assistència de les germandats corresponents, les padrines i el poble.

Es podrà veure en directe a través de Comarcal TV.

I a les 9.30 h serà el volteig general de campanes per anunciar la Resurrecció del Senyor.

Artículos relacionados

Deja un comentario

* Al utilizar este formulario, acepta que este sitio web almacene y maneje sus datos.

El medio de comunicación digital, de Gandia y toda La Safor
ut luctus leo. tempus vulputate, elit. efficitur. libero dapibus justo massa Donec
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad