Home La SaforGandia El primer Consell Territorial de Formació Professional es constitueix a Gandia

El primer Consell Territorial de Formació Professional es constitueix a Gandia

Por Redacción / Oliva

· Gandia cedeix una parcel·la de més de 14.000 metres quadrats per a la construcció del Centre Integrat Públic de Formació Professional

· José Manuel Prieto: “La professionalització dels sectors productius ens permetrà facilitar als joves, que aspiren a entrar en un mercat laboral cada vegada més exigent, les eines per poder preparar-se”

· Miquel Soler: “Hem de ser capaços de donar resposta a la situació formativa actual per aconseguir un creixement sostenible”

Hui s’ha constituït a l’Ajuntament de Gandia el Consell Territorial de Formació Professional de la Comunitat Valenciana a l’àrea 11, que correspon a la Safor. El primer Consell Territorial de l’FP que es crea al territori valencià.

Així ho han explicat aquest matí l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto juntament amb el Secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miquel Soler. Durant la intervenció han estat acompanyats pel vicealcalde de Gandia i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; i Carmen Fuster, regidora delegada d’Educació.

Gandia i la Safor lideren la revolució tan esperada i necessària de la Formació Professional amb la posada en marxa d’un organisme que ens permetrà gestionar l’organització d’aquests estudis a la comarca” va declarar José Manuel Prieto.

En segon lloc, l’alcalde va anunciar que l’Ajuntament de Gandia està en disposició de cedir a la Conselleria de Territori una parcel·la dotacional educativa ubicada a la zona de Beniopa-Passeig de 14.000 metres quadrats, concretament entre els carrers Partida de Quintano i carrer Parpalló, per poder albergar el nou Centre Integrat Públic de Formació Professional a Gandia. Aquesta actuació s’inclourà dins del Pla Edificant i, per tant, serà l’Ajuntament de Gandia el que iniciarà els tràmits administratius pertinents per executar aquesta actuació.

Gandia es va comprometre amb la Generalitat a cedir uns terrenys per allotjar aquesta infraestructura educativa vital per a la nostra comarca. Així ho va anunciar la meua antecessora, Diana Morant, i ara arreplegue jo el testimoni d’aquest compromís en què crec fermament i propose a la Conselleria uns terrenys que pensem que tenen una ubicació idònia i que estan ben connectats, no només per acollir els estudiants de Gandia sinó també d’altres municipis de la comarca que s’hagen de desplaçar cada dia fins a la nostra ciutat” va declarar Prieto qui es va reafirmar a l’aposta de Gandia i la comarca per la professionalització dels sectors productius. “Això passa per facilitar als joves, que aspiren a entrar en un mercat laboral cada vegada més exigent, les eines per poder preparar-se. El nostre territori ha d’estar a la línia d’eixida per generar talent i promoure que aquest talent torne a la societat en forma de persones qualificades i preparades per a desenvolupar les noves professions del futur“.

Finalment, l’alcalde va incidir que el fet que l’àrea de la Safor siga la primera a constituir el Consell Territorial de la FP de tot el territori valencià mostra “el compromís de la Conselleria d’Educació amb la nostra comarca i és també una resposta a l’alt grau de compromís que han mostrat, des de fa molts anys, Gandia i la Safor, en potenciar la Formació Professional per donar resposta a les necessitats dels sectors productius així com a les necessitats i expectatives personals de promoció professional“.

D’altra banda, Miquel Soler ha afirmat que aquesta iniciativa suposa un avanç en l’anàlisi de les necessitats dels sectors productius i permetrà adaptar la formació de la ciutadania en funció d’aquestes necessitats. “Tenim molts professionals que estan fent una gran feina, però que no tenen una formació ajustada a la demanda. Hem de ser capaços de donar resposta a aquesta situació per aconseguir un creixement sostenible” i ha recordat que des del 2015 l’oferta de places en Formació Professional en un 29%.

Finalment, Soler va incidir que tota aquesta nova formació necessita noves infraestructures educatives i que per això, cessions com l’efectuada per l’Ajuntament de Gandia posen en valor l’aposta del govern municipal en aquest aspecte.

Integrants del Consell Territorial de l’FP:

1. El secretari autonòmic de la Conselleria d’Educació, Miquel Soler, qui presidirà l’organisme.
2. El director general d’FP, Manuel Gomicia.
3. El director general de Labora, Enric Nomdedéu.
4. La directora de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, Carmen Fuster, com a representant de tots els centres d’FP de la Safor.
5. Els alcaldes dels municipis de la Safor on hi ha instituts que imparteixen FP, és a dir, l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer; de Tavernes de la Valldigna, Sergi González; de Bellreguard, Àlex Ruiz; de Vilallonga, Román Garrigós i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto.
6. Amparo Ibiza, persona delegada per la Conselleria d’Educació qui actuarà com a secretària.
7. . Dos representants de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana: Rosana Savall i Ana Garcia.
8. Representants dels sindicats CCOO, UGT i COEV, Raül Roselló, Andrés Bermejo i Jesús Joan Ruiz respectivament.



El Centre Integrat d’FP albergarà fins a cinc famílies professionals amb els seus respectius cicles formatius de grau mitjà i superior:

1. Família Professional d’Electricitat i Electrònica, que inclou els cicles següents:
Cicle formatiu de grau mitjà d’instal·lacions de telecomunicacions.
Cicle formatiu de grau mitjà d’instal·lacions elèctriques i automàtiques.
Cicle formatiu de grau superior d’electromedicina clínica.
Cicle formatiu de grau superior de sistemes de telecomunicacions i informàtics.
Cicle Formatiu de grau superior de Sistemes Electrotècnics i automatitzats.

2. Família Professional d’Hostaleria i Turisme, que inclou:

Cicle Formatiu d’FP Bàsica de Cuina i Restauració.
Cicle Formatiu de grau mitjà de Cuina i Gastronomia.
Cicle formatiu de grau mitjà de serveis en restauració.
Cicle Formatiu de grau superior de Direcció de Cuina.
Cicle formatiu de grau superior d’agències de viatges i gestió d’esdeveniments.
Cicle formatiu de grau superior de gestió d’allotjaments turístics.
Cicle Formatiu de grau superior de Guia, Informació i Assistència Turística.

3. Família Marítim-Pesquera, que inclou:

Cicle Formatiu d’FP Bàsica d’Activitats Marítim-pesqueres.
Cicle Formatiu de grau mitjà de Navegació i Pesca de Litoral.

4. Família de Sanitat, que inclou:

Cicle formatiu de grau mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria.
Cicle Formatiu de grau mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia.
Cicle formatiu de grau superior d’anatomia patològica i citodiagnòstic.
Cicle Formatiu de grau superior de Documentació i Administració Sanitàries.
Cicle formatiu de grau superior d’imatge per al diagnòstic i la medicina nuclear.
Cicle Formatiu de grau superior de laboratori Clínic i Biomèdic.
Cicle Formatiu de grau superior d’Orto-pròtesi i productes de suport.
Cicle Formatiu de grau superior de Radioteràpia i Dosimetria.

5. Família de Seguretat i Medi Ambient, que inclou:

Cicle Formatiu de grau mitjà d’Emergències i Protecció Civil.
Cicle formatiu de grau superior de coordinació d’emergències i protecció civil.

Artículos relacionados

El medio de comunicación digital, de Gandia y toda La Safor
libero. neque. Phasellus amet, nec ipsum justo Praesent
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad