Home Actualidad Continuen les obres del Pla d’Humanització de Places i Carrers

Continuen les obres del Pla d’Humanització de Places i Carrers

Por Vanessa
  • Pròximament, s’actuarà al carrer Llarguer, passeig de les Germanies, al Pont de sant Nicolau i al Cementeri Municipal per tal de millorar els espais viaris.
  • El pressupost total per a totes les actuacions és de pressupost total de 217.400 euros. La finalitat d’aquestes és millorar els espais quant a accessibilitat, confortabilitat i seguretat.

Gandia, 5 de novembre de 2022.– El Pla d’Humanització de Places i Carrers, junt amb altres actuacions del Departament de Serveis Bàsic, continua actuant a Gandia per tal d’augmentar la confortabilitat, l’accessibilitat i la seguretat en els carrers de la ciutat. Tal com ha anunciat el regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, les pròximes actuacions del Pla i del Departament s’executaran, amb un pressupost total de 217.400 euros, al carrer Llarguer, passeig de les Germanies, al Pont de sant Nicolau i al Cementeri Municipal.

A l’altura del barranc en el carrer Llarguer està prevista una actuació que convertirà el tram entre els carrers Meravelles i Molló en plataforma única. Concretament, el carrer Llarguer té unes voreres de 0,80 metres per les quals no passa una persona que haja d’utilitzar un vehicle de mobilitat reduïda o un simple carret de bebé. Per aquesta raó, la futura plataforma única tindrà una amplària de 5,60 metres per a ús compartit amb preferència per als vianants. El pressupost és de 35.400 euros i la durada prevista és de mes i mig. «Estem esperant a poder començar aquesta mateixa setmana si no tenim cap retard en les tramitacions», ha afegit Picornell.

Les intervencions al Passeig de les Germanies, concretament en el tram comprés entre els carrers Sant Vicent i Duc Alfons el Vell, contemplen obres de manteniment i adequació de la calçada, compartida per vehicles i vianants. «Ja es va fer una actuació provisional perquè és una calçada que comparteixen vianants i vehicles. La nostra màxima preocupació era la seguretat. Vam dir que en el moment que poguérem, i ha arribat eixe moment, es faria una actuació més acord», ha explicat el regidor. A més d’aquesta intervenció s’eliminaran determinats contenidors soterrats que ja no estan en servici amb la corresponent pavimentació. El pressupost és de 70.000 euros i el termini d’execució de 6 setmanes.

Pel que fa al districte del Grau, la zona on s’actuarà dins del Pla d’Humanització de Places i Carrers serà al Pont de Sant Nicolau. Segons ha detallat el regidor de Serveis Bàsics al Ciutadà, aquesta és una actuació demandada pels veïns especialment. Les fustes estan deteriorades per culpa del salitre i de les condicions extremes que suporten i cal reparar-les per a evitar alguns accidents com els que s’han produït en la zona. Es retiraran les fustes, se sanejaran, se substituiran les travesseres, s’envernissaran i es tornaran a col·locar. El contracte ja s’ha adjudicat i una vegada comencen les obres, el termini d’execució és de mes i mig. El pressupost d’aquesta actuació és de 64.000 euros. Finalment, també s’intervindrà al Cementeri Municipal. L’objecte del projecte és l’adequació i millora en els vials de l’interior del cementeri i en concret en la part més antiga, mitjançant la rehabilitació estructural dels vials i d’altres elements deteriorats pel pas del temps. Es renovaran totalment els carrers Àngel Custodi i Maria Magdalena. El pressupost de les obres és de 48.000 euros i la durada de les mateixes és d’un mes a partir de la firma de l’acta de replanteig. «Vam fer una consulta sobre si els carrers del cementeri amb noms podien ser considerats com a vials i així utilitzar la contracta de vials.

Artículos relacionados

El medio de comunicación digital, de Gandia y toda La Safor
leo velit, Lorem nec suscipit Aenean
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad