L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria d’Educació, i el CEFIRE d’Àmbit Humanístic i Social organitzen les jornades formatives per a professorat i obertes a la ciutadania ‘La ciutat com a espai educatiu’, amb més de 115 professors i professores inscrites, amb l’objectiu d’analitzar i compartir experiències al voltant de la construcció de ciutats més innovadores, inclusives i equitatives.
Des del passat any, Tavernes forma part de la xarxa de Ciutats Educadores creada per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Com a Ciutat Educadora, el municipi valler té el compromís d’impulsar l’educació enfocada en el foment de la diversitat, el diàleg entre les generacions i la participació ciutadana, així com la millora en la formació dels educadors i educadores.
Per això, estes sessions formatives giren al voltant de dos objectius principals: actualitzar la formació del professorat amb metodologies més innovadores i amb nous recursos per a aplicar a les aules, així com analitzar els plantejaments didàctics utilitzats en els espais educatius i la seua contribució al desenvolupament de competències clau.
Com a objectius específics, les jornades donaran la informació necessària per a conèixer les ciutats que formen part d’esta xarxa (Ciutats Educadores, Ciutats Amigues de la Infància UNICEF i d’altres), així com conèixer els equips tècnics i agents polítics que treballen en elles. També s’intercanviaran experiències i informació al voltant de la situació, reptes i oportunitats de cada territori, així com oferir línies d’actuació per a aconseguir un model de ciutat educadora en cada municipi i implicar a la comunitat educativa en este context.
Estes jornades tindran lloc el 29 i 30 de novembre, així com l’1 de desembre de 17 a 20 hores en la Casa de la Cultura, i estaran integrades per les ponències d’experts com Lluís Esteve Garnés, Miquel Àngel Essomba Gelabert i Jaume Martínez Bonafé, les experiències educatives dels centres de Tavernes, el debat de representats de diferents ajuntaments valencians com Castelló, Gandia, Sagunt i Tavernes, i una taula redona amb centres de Xàbia, València, Alacant i Alcoi.
La regidora d’Educació, Fina Vercher, ha assenyalat que “mitjançant la col·laboració dels agents socials i la comunitat educativa s’aconsegueix una transformació social que beneficia a tota la societat i dignifica l’educació. A Tavernes la gran tasca educativa que fan tots els centres ajuda a crear un model de ciutat més inclusiu, igualitari, respectuós i innovador”.